Anmäl ditt företag »

Starka drivkrafter och internationella influenser på Stranda Kyckling 

Stranda Kyckling AB är företaget som egentligen inte var kvalificerad att gå Lean Lantbruks utbildning, men som tjatade till sig en plats. Sedan dess har de gått från klarhet till klarhet.

Olof Boson och hans far Bo Oscarsson driver Stranda Kyckling AB i Mönsteråstrakten. De föder upp 1,5 miljoner kycklingar om året, har en nötköttsproduktion på ca 160 djur och även växtodling och skog. Idag är de fem anställda med Carl-Gunnar Nilsson, Aneel Rehmat och Salim Shaqra, men när utbildningen i lean kom på tal i företaget för flera år sedan var de bara tre och därmed inte kvalificerade att delta. Vid den tiden riktade Lean Lantbruk enbart in sig på större företag med minst fyra anställda, men Olof kände leancoachen Thomas Jernäng sedan länge och gav sig inte, de ville börja jobba med lean. Till slut gav hans övertalning resultat och Stranda Kyckling fick vara med. Det är något som varken Olof och hans anställda eller Thomas har ångrat.

Bild uppe Olof Boson, bild nere arbetsstyrkan f.v. Karl Gunnar Nilsson, Aneel Rehmat, Salim Shaqra och Bo Oscarsson.

- Vår tanke med lean var att vi ville bli effektivare, att allt skulle flyta på bra helt enkelt, säger Olof. Arbetet med lean tar mycket tid och man blir aldrig klar med det, men det har faktiskt blivit precis så som vi föreställde oss det i början. Vi har struktur på både kort och lång sikt,
vi har förbättrat våra rutiner, minskat slöserierna och det är ordning och reda som gäller. Vi har även förbättrat vår lönsamhet och det är mycket lättare att åka iväg på semester numera och vara trygg i vetskapen om att det kommer att flyta på bra på hemmaplan även om något oväntat skulle hända. 

Utmaningar längs vägen

Vägen hit har förstås inte varit helt enkel och allra tuffast var det kanske i starten, då ett generationsskifte också genomfördes. Lean kräver att man ifrågasätter det befintliga, vågar tänka nytt och är öppen för förändringar. Men det kan ibland vara svårt att släppa gamla rutiner till förmån för nya arbetssätt.

- Vårt sätt att hantera utmaningarna var att aldrig ge upp, berättar Olof. Vi höll fast vid våra leanmöten och vi skapade nya rutiner, men framförallt handlade det för oss om att nöta in lean. Vår coach var en stor hjälp och genom att träffas kontinuerligt släppte vi aldrig bollen. Resultatet är att idag har alla förlikat sig med tanken på hur vi jobbar och är positiva till det. 

Internationella influenser

En annan utmaning skulle ha kunnat vara att få in de två utlandsfödda killar i personalen, men det har bara blivit en positiv bonus.

- Jag har jobbat i Pakistan i flera år och när jag återvände hem till Sverige följde en av killarna, Aneel Rehmat, med mig för att börja jobba hos oss. Idag är han ansvarig för kycklingproduktionen och det går utmärkt, berättar Olof. Salim Shaqra har en annan historia. Han kom från Syrien för två år sedan och kom egentligen bara till oss för att göra praktik, men han har blivit ovärderlig. Han snickrar, kör grävmaskin och traktor och allt möjligt, men ännu viktigare är att han har den rätta blicken och känslan i allt han tar sig för.

Salim är överhuvudtaget en oerhört driven och positiv person. När han kom till Sverige för två år sedan var han inte kvalificerad för att läsa svenska vid SFI, men han tvingade helt enkelt in sig på skolan och idag pratar han flytande svenska. Körkort har han också skaffat och nu är det Salim som inspirerar Aneel till att förbättra sin svenska.

- Vi är vana vid kontakter med andra länder och för oss är det berikande på så många sätt, säger Olof. Vårt arbetsspråk är i grunden svenska, men behövs det tar vi det på engelska och vi ser till att alla våra instruktioner finns på både svenska och engelska.

Kulturella skillnader

Språket har alltså inte varit någon större utmaning, däremot har det tagit tid för Aneel och Salim att lära sig hur en platt organisation fungerar. I deras hemländer finns det en tradition av att chefen bestämmer och de anställda tar order utan att ifrågasätta.

- Inom Lean vill vi ju att alla ska tänka själva, ifrågasätta och komma med idéer och det har tagit lite tid, förklarar Olof. Men nu är det på gång det med och det kommer alltfler initiativ och kommentarer från dem båda.

Utmaningar är helt enkelt till för att lösas, men det får ta den tid det tar och det kanske är det förhållningssättet som har gjort att det har gått så bra för Stranda Kyckling. Det och viljan till att jobba med lean som har varit en viktig drivkraft. 

- Jag tror att det viktiga är att man tror på lean och verkligen vill jobba med det, säger Olof. Om man verkligen har viljan och får alla med sig, så utvecklar det helt klart företaget i rätt riktning. Jag kan inte säga något negativt om lean. 

Att jobba med ocach

För Olof och hans gäng har Thomas och gruppen företag som de gjorde studiebesök tillsammans med under utbildningen varit av stor betydelse.

- Thomas är väldigt professionell som leancoach. Han kan entusiasmera och får alla att lyssna in varandra och tänka, för han är både social och diplomatisk och det har varit väldigt viktigt för oss, menar Olof. Vi har fortfarande uppföljningsträffar med Thomas ett par gånger om året, för vi vill ta till oss det allra senaste inom lean och vi fortsätter också med studiebesök tillsammans med gruppen vi träffade under utbildningen. Vi besöker varandra och andra företag, det sätter press på oss själva och ger oss också inspiration och nya idéer, för vi vill ju fortsätta utvecklas hela tiden.